Vážení zákazníci, 

z důvodu květnových svátků v úterý 1. a  8. Května se přesouvá závoz do Prahy na středu 

2. 5. a 9. 5.2018.


Přejeme Vám krásné svátky


O výrobci Schär

O výrobci Schär

Firma Schär se zabývá výrobou bezlepkových potravin určených zejména pro lidi trpícíceliakií, tedy intolerancí vůči skupině bílkovin obsažených v běžných obilovinách. Konzumovat produkty této firmy však může kdokoliv, ať už má speciální dietu či nikoliv.

Firma vznikla v roce 1922 a už od začátku se specializovala na zdravou výživu, v té době zaměřenou především na nutriční potřeby malých dětí. Na celiaky začala mířit v roce 1981, kdy byla na trh uvedena první produktová řada výrobků úplně bez lepku. Produkty vznikají v úzké spolupráci s lékaři a společností pro celiaky, je tak zaručena naprostá bezpečnost pro zákazníky. Během pár let se pak podařilo této firmě stát se nejvýznamnějším výrobcem potravin pro celiaky v Itálii díky investicím do nových technologií, inovací produktů a neustálému zvyšování kvality. To vše jí poté umožnilo expandovat do celé Evropy a Ameriky.

Schär je značkou, která vyrábí široký sortiment bezlepkových potravin, na které by jinak lidé trpící celiakií nemohli ani pomyslet. Takovými potravinami jsou nejen chleba a pečivo obecně, ale také těstoviny, mouka, nebo nejrůznější sušenky a jiné sladkosti. Mezi výrobky je ale také řada mražených potravin jako je pizza, rybí prsty, lasagne, pečivo na rozpékání (croissanty, focaccia) a také dezerty, například zmrzlina či tiramisu.

Od každého druhu potravin se vyrábí několik produktů, které mohou celiaci střídat. Nejsou tak závislí na konzumaci pouze jednoho druhu chleba, jejich život je tak rozmanitější a hlavně chutnější. Firma Schär má dobré jméno i na internetových diskuzích, ve kterých je hodnocena jako jedna z nejlepších značek vyrábějících bezlepkové potraviny. Pro tyto potraviny jsou lidé ochotni si zajet i do Německa, kde se běžně prodávají. Díky firmě Kleis už však nikam jezdit nemusí.


Objevte chuť bezlepkových potravin Schär


<< Zpět na články