Závozy během státních svátků 5. 7. a 6. 7. 2018

Vážení obchodní přátelé,

V týdnu tj. 27. týden -  od 2. 7. do 6. 7. 2018 nebudou žádné objednávky vyřizovány a tudíž nebudou žádné závozy.

Další týden tj. ve 28. týdnu bude vše opět dle našich obchodních podmínek.

Bezlepkové pečivo jako hubnoucí prostředek

Moderní diety podle celebrit doporučují nejen jíst jen, když je to skutečně nutné, ale také vyřadit cokoli obsahující lepek z vašeho jídelníčku. Proč? No přeci proto, že se díky tomu hubne. Anebo ne? Omezení potravin obsahující lepek našemu tělu může pomoci, přeci jen je možné, že většinu lepkových intolerancí a alergií, jsme si způsobily léty velké konzumace lepkových potravin. Ale vyčlenit je z jídelníčku nadobro? Ani to nejde. 

Nechcete-li se vzdát něčeho tak dobrého jako je bílý tukový rohlík či houska, a přesto se chcete pustit do částečně bezlepkového života, sáhněte raději po bezlepkovém pečivu. A co mýtu s o hubnutí či nehubnutí? Přiznejme si, že primární problém není v lepku, ale v nás. Když se vzdáme deseti rohlíků denně, možná váha půjde dolů sama, aniž bychom vylučovali další bezlepkové potraviny. Pokud ale přeci chcete hubnout, existuje nepsané pravidlo, že je lepší vyhnout se těstovinám, rohlíkům a všeobecně bílé mouce. Vysoký obsah lepku v hubnutí moc nepomáhá.

(Ne)hubnutí u celiaků

Celiaci mají opačný problém. Možná jste tento jev pozorovali na někom v okolí, nebo snad na sobě. V období, kdy se ještě mnohdy neví, proč je člověku špatně, je neustále unavený a má žaludeční potíže, prochází i období poměrně vysokého úbytku váhy. Problém je v tom, že celiaci mají problémy s trávením, u některých z nich mohou tyto problémy dosáhnout až toho, že začnou z ničeho nic ubývat na váze. Jejich tělo není připraveno na to vstřebávat látky, které jsou v lepku obsaženy, a ten se pak usazuje na střevech. V důsledku toho obvykle mají méně chutě a hladu a jí tím pádem méně.

V okamžiku, kdy se začnou léčit a vysadí lepkové potraviny, začnou na váze opět přibírat. Důvodem je to, že se střeva začnou čistit a tělo přijímá látky, které potřebuje ke správnému fungování.


Objevte chuť bezlepkových potravin Schär


<< Zpět na články