Bezlepkové madeleinky

Bezlepkové madeleinky
Doba přípravy dobacca 20 min.
Doba pečení dobacca 15 min.
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka Máslo můžeme nahradit bezlaktózovým máslem
obsahuje laktózu obsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 80g Mouky Schär Mix C
  • 150g másla
  • 1 polévková lžíce lesního medu
  • 100g oloupaných a nastrouhaných mandlí
  • 200g moučkového cukru
  • 4 bílky

Postup

1) Máslo a medem dobře promícháme a necháme rozpustit (v parní lázni) dokud nebude hmota lehce hnědá. 2) Smícháme mandle, cukr a mouku. Přidáme rozpuštěné máslo a nešlehané bílky. 3 Vypracujeme homegenní těsto a dáme do madeleinkových formiček. Pečeme při teplotě 180°C ca. 15 minut.