Bezlepkový sacher

Bezlepkový sacher
Doba přípravy dobacca 20 min.
Doba pečení dobacca 45 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Všechny mléčné přísady můžeme použít. bezlaktózové
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 100g másla
  • 50g mletého cukru
  • 50g jemného krystalu
  • 100g mouky Schär Mix C Patisserie
  • 1 kávovou lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 100g čokolády na vaření
  • 140g hořké polevy
  • meruňková marmeláda

Postup

Máslo mícháme ca 5 min. s mletým cukrem, postupně přidáváme žloutky. Přidáme rozpuštěnou (ve vodní lázni) čokoládu na vaření. Mezi tím smícháme mouku s kypřícím práškem a postupně přidáváme do másla s cukrem a žloutky. Dobře promícháme. Poté přidáváme opatřně rozšlehané bílky (šleháme tak dlouho, dokud se při naklonění nádoby neudrží na místě). Dáme do formy o průměru 22 cm(nejlépe silikónové - nemusíme vymaš'tovat a vysypávat) a pečeme ca. 45 minut. Po vychladnutí opatrně rozřízneme a potřeme meruňkovou marmeládou (pokud nechceme dortu rozřezávat, natřeme marmeládu navrch dorty. Přejememe rozpuštěnou čokoládovou polevou a dáme do ledničky vychladnout.