Dovozce bezlepkových potravin

Bezlepkový čokoládový koláč s meruňkami

Bezlepkový čokoládový koláč s meruňkami
Doba přípravy dobacca 20 min.
Doba pečení dobacca 30 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Místo meruněk můžete použít višně nebo jiné čerstvé ovoce podle sezóny.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 300g muky Schär Mix C Patisserie
  • 2 tabulky hořké čokolády
  • 5 vajec
  • 200g másla
  • 150g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 3 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku
  • 1 velká sklenice meruněk
  • 800g moučkového cukru na posypání
  • pečící papír na plech

Postup

Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a nechte mírně vychladnout. Ušlehejte tuhý sníh z bílků a prozatím ho odložte stranou. Utřete máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmíchejte žloutky, až vznikne světlá krémová hmota. Přimíchejte čokoládu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Opatrně vmíchejte ušlehané bílky. Hmotu bezlepkového koláče rozetřete na pekáč vyložený pečícím papírem. Meruňky nechte okapat a rozložte je rovnoměrně na těsto. Bezlepkový koláč pečte 30 - 35 minut při teplotě 175°C, poté jej nechte vychladnout na roštu. Před podáváním posypte bezlepkový koláč moučkovým cukrem.