Dovozce bezlepkových potravin

Vážení obchodní partneři, zákaníci,


Naše firma bude letos zavřená v době od 24. 12. 2018 do 1. 1. 2019.

OBJEDNÁVKY NA POSLEDNÍ CELÝ TÝDEN  PŘED VÁNOCEMI PŘIJIMÁME Z DŮVODU PŘECHODU NA NOVÝ WEB SHOP A ÚČETNÍ SYSTÉM DO 
PONDĚLÍ  17.12. 10:00 HOD.

Nenechávejte objednávky na poslední chvíli. Už nyní jsou dadací lhůty Českou poštou delší než tři dny. 

1/Poslední zboží půjde Českou poštou v pondělí 17. 12. - První po Novém roce v PO 7. 1.
2/Poslední závoz do PRAHY bude v úterý 18.12. - První závoz bude v  ÚT 8. 1.
3/Poslední zboží Slovenskou poštou půjde ve středu 19.12. - První  ve ST 9. 1.
4/ Poslední závoz do BRATISLAVY bude ve čtvrtek 20. 12. - První závoz bude ve ČT 10. 1.

Poslední závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou ve čtvrtek 20. 12. 2018.
První závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou od pondělí 7.1.2019

Přejeme Vám krásné prožití svátků vánočních a v novém roce 2019 mnoho štěstí a pracovních úspěchů.

 

Bezlepkový čokoládový dort s marcipánem

Bezlepkový čokoládový dort s marcipánem
Doba přípravy dobacca 40 min.
Doba pečení dobacca 40 min.
Obtížnost Střední
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 170g marcipáne
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 6 vajec
  • 120g mouky Schär Mix C Patisserie
  • 30g kakaa
  • 100g strouhané hořké čokolády nebo kouskůčokolády
  • 200g tmavé polevy
  • Na zdobení:
  • 30g marcipánu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 kapky červené potravinářské barvy
  • 4 kandované třešně

Postup

Marcipán rozdrobte na kousky a dejte do mísy. Přidejte 2 vejce, 4 žloutky, 50g cukru a vanilku vyškrabanou z lusku; Míchejte do pěny, až vznikne krémová hmota. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, přidejte zbylých 50g cukru a ještě krátce šlehejte. Tuhý sníh přidejte do mísy s krémovou hmotou. Navrch prosejte mouku smíchanou s kakaem. Přidejte kousky čokolády a zlehka promíchejte. Těsto bezlepkového dortu rozetřete do dortové formy (26cm) vyložené pečícím papírem a pečte při 170°C asi 40 minut. Zkontrolujte propečení. Vyjměte bezlepkový dort z formy, odstraňte pečící papír a nechte korpus vychladnout. Potřete bezlepkový dort rozehřátou polevou. Na ozdobení smíchejte marcipán s trochou moučkového cukru a hmotu vyválejte na moučkovém cukru. Tvarujte kolečka o průměru 3-4 cm a rozdělte je na poloviny, které stisknete do kornoutků. Doprostřed vložte kousek kandované třešně. Zbytek marcipánu můžete obarvit kapkou červeného potravinářského barviva, vyválet a vypichovat malá srdíčka.