Vážení zákazníci, obchodní přátelé,

blíží se vánoční svátky, a proto bychom Vás rádi s předstihem informovali  o naší pracovní době a expedicích přijatých objednávek v období Vánoc a Nového roku 2018.

Poslední 52. týden  Pondělí - pátek

25. 12. 2017 a 26. 12. 2017 svátek vánoční

27. 12 . 2017 do 29. 12. 2017 bude naše společnost uzavřena

1. 1. 2018  Pondělí - Státní svátek 


Česká republika:

Poslední balíky expedujeme  poštou  ST 20. 12. 2017 (objednávka do ÚT 19.12.)
Po Novém roce expedujeme  balíky  poštou  ČT 4. 1. 2018 (objednávka do ST 3.1.)

ZÁVOZ do Prahy bude poslední ÚT 19. 12. 2017 (objednávka do PO 18.12.)
ZÁVOZ do Prahy po Novém roce ST 3. 1. 2018 (objednávka do ÚT 2. 1.)

Slovenská republika:

Poslední balíky expedujeme poštou 20. 12. 2017 (objednávka do PO 18.12.)
Po Novém roce expedujeme  balíky  poštou 3. 1. 2018 (objednávka do PA 29.12.)

ZÁVOZ do Bratislavy bude poslední ČT 21. 12. 2017 (objednávka do ST 20.12.)
ZÁVOZ do Bratislavy po Novém roce ČT 4. 1. 2018 (objednávka do ST 3. 1. )




Čokoládový dort s marcipánem

Čokoládový dort s marcipánem
Doba přípravy dobacca 40 min.
Doba pečení dobacca 40 min.
Obtížnost Střední
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 170g marcipáne
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli
  • 6 vajec
  • 120g mouky Schär Mix C Patisserie
  • 30g kakaa
  • 100g strouhané hořké čokolády nebo kouskůčokolády
  • 200g tmavé polevy
  • Na zdobení:
  • 30g marcipánu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 kapky červené potravinářské barvy
  • 4 kandované třešně

Postup

Marcipán rozdrobte na kousky a dejte do mísy. Přidejte 2 velce, 4 žloutky, 50g cukru a vanilku vyškrabanou z lusku; Míchejte do pěny až vznikne krémová hmota. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, přidejte zbylých 50g cukru a ještě krátce šlehejte. Tuhý sníh přidejte do mísy s krémovou hmotou. Navch prosejte mouku smíchanou s kakaem. Přidejte kousky čokolády a zlehka promíchejte. Těsto rozetřete do dortové formy (26cm) vyložené pečícím papírem a pečte při 170°C asi 40 minut. Zkontrolujte propečení. Vyjměte dort z formy, odstraňte pečící papír a nechte korpus vychladnout. Potřete dort rozehřátou polevou. Na ozdobení smíchejte marcipán s trochou moučkového cukru a hmotu vyválejte na moučkovém cukru . Vypichujte kolečka o průměru 3-4 cm a rozdělte je na poloviny, které stisknete do kornoutků. Doprostřed vložte kousesk kandované třešně. Zbytek marcipáne můžete obarvit kapkou červeného potravinářského barviva, vyválet a vypichovat málá srdíčka.