Piškotový bezlepkový koláč s ovocem a želatinou

Piškotový bezlepkový koláč s ovocem a želatinou
Doba přípravy dobacca 30 min.
Doba pečení dobacca 30 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Můžeme použít jak sezónní, tak kompotované ovoce.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 240 g mouky
  • 120 g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 3 kávové lžičky prášku do pečiva
  • ovocný džem
  • ovoce
  • 2 balení želatiny

Postup

Máslo smícháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a mezi tím připravíme želatinu dle návodu. Vychlazený korpus posypeme jemně kypřícím práškem (aby neprosákla šťáva z ovoce), potřeme džemem, obložíme ovocem a polijeme želatinou.