Dovozce bezlepkových potravin

Piškotový bezlepkový koláč s ovocem a želatinou

Bezlepkové recepty Schär - Piškotový bezlepkový koláč s ovocem a želatinou
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 30 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 30 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Můžeme použít jak sezónní, tak kompotované ovoce.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 240 g mouky
  • 120 g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 3 kávové lžičky prášku do pečiva
  • ovocný džem
  • ovoce
  • 2 balení želatiny

Postup

Máslo smícháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Necháme vychladnout a mezi tím připravíme želatinu dle návodu. Vychlazený korpus posypeme jemně kypřícím práškem (aby neprosákla šťáva z ovoce), potřeme džemem, obložíme ovocem a polijeme želatinou.