Bezlepkový hranatý chléb

Bezlepkový hranatý chléb
Doba přípravy dobacca 45 min.
Doba pečení dobacca 50 min. při teplotě 200°C
Obtížnost Lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 500g bezlepkové mouky Mix it
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 8g sušených kvasnic
  • 1 čajová lžička soli
  • 500ml vlažné vody
  • Můžeme přidat i chlebové koření, nebo různá semínka

Postup

Bezlepkovou mouku Mix it důkladně promícháme s kvasnicemi a solí a přidáme vodu, promícháme a přidáme olej. Poté hněteme hnětačem na nejvyšší rychlost asi 5 minut tak, aby vzniklo hladké těsto. Těsto dáme do předem vymaštěné formy, přikryjeme vlhkou útěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud nenabyde do dvojnásobného množství. Poté pečeme v předehřáté formě při 200°C asi 50 minut.