Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka
Doba přípravy dobacca 30 min.
Doba pečení dobacca 50 min. při teplotě 170°C
Obtížnost Lehká
Poznámka Je možné použít bezlaktózové přísady
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 250g měkkého másla
  • 230g cukru
  • 1 balíček vanikového cukru
  • kůra z 1/2 citrónu
  • špetka soli
  • 4 žloutky
  • 20g kakaa
  • 180g bezlepkové mouky Mix it
  • 50g bramborového škrobu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 60g mletých mandlí
  • 60g mletých lískových oříšků
  • 20ml rumu
  • 40ml smetany
  • 4 bílky

Postup

Měkké máslo smícháme se 140g cukru, vanilkovým cukrem, cutrónovou kůrou a solí do pěny. Pomalu přidáme žloutky a kakao. Všechny suché přísady dobře promícháme a s rumem a smetanou přidáme k hmotě a dobře promícháme. Bílky se zbytkem cukru vyšleháme do pěny a opatřně vmícháme do těsta. Poté těsto dáme do předem vymaštěné a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 50 minut.