Dovozce bezlepkových potravin

Vážení obchodní partneři, zákaníci,


Naše firma bude letos zavřená v době od 24. 12. 2018 do 1. 1. 2019.

OBJEDNÁVKY NA POSLEDNÍ CELÝ TÝDEN  PŘED VÁNOCEMI PŘIJIMÁME Z DŮVODU PŘECHODU NA NOVÝ WEB SHOP A ÚČETNÍ SYSTÉM DO 
PONDĚLÍ  17.12. 10:00 HOD.

Nenechávejte objednávky na poslední chvíli. Už nyní jsou dadací lhůty Českou poštou delší než tři dny. 

1/Poslední zboží půjde Českou poštou v pondělí 17. 12. - První po Novém roce v PO 7. 1.
2/Poslední závoz do PRAHY bude v úterý 18.12. - První závoz bude v  ÚT 8. 1.
3/Poslední zboží Slovenskou poštou půjde ve středu 19.12. - První  ve ST 9. 1.
4/ Poslední závoz do BRATISLAVY bude ve čtvrtek 20. 12. - První závoz bude ve ČT 10. 1.

Poslední závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou ve čtvrtek 20. 12. 2018.
První závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou od pondělí 7.1.2019

Přejeme Vám krásné prožití svátků vánočních a v novém roce 2019 mnoho štěstí a pracovních úspěchů.

 

Bezlepkový hranatý chléb s mákem

Bezlepkový hranatý chléb s mákem
Doba přípravy dobacca 50 min.
Doba pečení dobacca 40 min. při teplotě 220°C
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 500 g mouky Mix it Universal
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 450ml teplé vody
  • 1-2 čajové lžičky cukru
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 polévkové lžíce máku na posypání
  • pečicí papír nebo tuk na vymazání formy

Postup

V míse smícháme mouku se solí, droždím a cukrem (sůl nikdy nesypeme přímo na droždí!). Přidáme teplou vodu a hněteme 2-3 minuty, dokud nevznikne homogenní těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme olej. Hotové těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem. Formu naplníme jen do poloviny, protože těsto při pečení zdvojnásobí svůj objem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 40 minut. Do předehřáté trouby vložíme malý žáruvzdorný hrnek s vodou (aby se v troubě tvořila pára). Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, potřeme bochník lehce vodou, posypeme mákem a vložíme do trouby. Chléb pečeme při 200-220 C zhruba 35-40 minut. Před vytažením z trouby zkontrolujeme špejlí, jestli je chléb dobře propečený. Horký chléb ihned vyjmeme z formy, aby z něj mohla snadno unikat pára.