Závozy během státních svátků 5. 7. a 6. 7. 2018

Vážení obchodní přátelé,

V týdnu tj. 27. týden -  od 2. 7. do 6. 7. 2018 nebudou žádné objednávky vyřizovány a tudíž nebudou žádné závozy.

Další týden tj. ve 28. týdnu bude vše opět dle našich obchodních podmínek.

Olivové housky

Olivové housky
Doba přípravy dobacca 50 min.
Doba pečení dobacca 20 min. při teplotě 230°C
Obtížnost Střední
Poznámka Místo oliv můžete použít také slunečnicová semínka, rajčata nebo vlašské ořechy
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 300g mouky Mix it Universal
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
  • 200ml vlažné vody
  • 15g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 8 polévkových lžic zelených oliv (nasekaných nahrubo)

Postup

Nasypte mouku do mísy a vytvořte uprostřed důlek. Rozpusťte čerstvé droždí v teplé vodě. Rozpuštěné droždí a cukr smíchejte s moukou. Nechte těsto 10 minut odpočívat. Přidejte sůl a olej.Hněťte těsto 5 minut, dokud není vláčné. Nechte těsto kynout asi půl hodiny v teple. Nyní rozdělte těsto na čtyři části. Na každý díl přidejte olivy, lehce je vmáčkněte do těsta a z každého dílu vytvarujte vlhkýma rukama dvě malé housky.Potřete housky trochou vody a ozdobte olivami. Nechte těsto kynout v teple 15 minut. Předehřejte troubu na 230 C. Pečte housky ve střední části trouby 15-20 minut. Konzumujte pokud možno čerstvé nebo rozpečené.