Olivové housky

Olivové housky
Doba přípravy dobacca 50 min.
Doba pečení dobacca 20 min. při teplotě 230°C
Obtížnost Střední
Poznámka Místo oliv můžete použít také slunečnicová semínka, rajčata nebo vlašské ořechy
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 300g mouky Mix it Universal
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
  • 200ml vlažné vody
  • 15g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 8 polévkových lžic zelených oliv (nasekaných nahrubo)

Postup

Nasypte mouku do mísy a vytvořte uprostřed důlek. Rozpusťte čerstvé droždí v teplé vodě. Rozpuštěné droždí a cukr smíchejte s moukou. Nechte těsto 10 minut odpočívat. Přidejte sůl a olej.Hněťte těsto 5 minut, dokud není vláčné. Nechte těsto kynout asi půl hodiny v teple. Nyní rozdělte těsto na čtyři části. Na každý díl přidejte olivy, lehce je vmáčkněte do těsta a z každého dílu vytvarujte vlhkýma rukama dvě malé housky.Potřete housky trochou vody a ozdobte olivami. Nechte těsto kynout v teple 15 minut. Předehřejte troubu na 230 C. Pečte housky ve střední části trouby 15-20 minut. Konzumujte pokud možno čerstvé nebo rozpečené.