Dovozce bezlepkových potravin

Základní recept na bezlepkové housky

Základní recept na bezlepkové housky
Doba přípravy dobacca 55 min.
Doba pečení dobacca 30 min. při teplotě 220°C
Obtížnost Lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 500g Bread Mix B
  • 450ml minerální vody sycené kyselinou uhličitou
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 10g sušeného droždí nebo 15g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička soli

Postup

Smíchejte mouku a droždí. Přidejte vodu, cukr a sůl a těsto důkladně zpracujte.Promíchejte olej a dále hněťte několik minut, dokud nebude těsto velmi měkké. Poprašte pracovní plochu moukou. Rukama namazanýma tukem formujte housky (cca 80 g), jejich povrch naříznete nožem a podle libosti posypte semínky. Housky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout v teple, dokud se jejich objem nezdvojnásobí (cca 30 minut). Pečte cca 30 minut v předehřáté troubě.