Dovozce bezlepkových potravin

Bezlepkové brownies

Bezlepkové brownies
Doba přípravy dobacca 15 min.
Doba pečení dobacca 30 min. při teplotě 175°C
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
obsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • 120g mouka Mix it
  • 150g hořké čokolády
  • 50g mléčné čokolády
  • 25g bílé čokolády
  • 70g másla
  • 2 vejce
  • 120g cukru krystal
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového cukru

Postup

Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na kostky. Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit „příliš“, měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají. V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Do misky dáme 2 vajíčka, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše rozmixujeme elektrickým šlehačem. Nakonec přimícháme i mouku a obě hmoty spojíme. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté. Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme do rovna a pečeme. Pečení je nejdůležitější část - je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení Brownies kontrolujeme píchnutím párátkem - těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš barvit (jako v neupečeném těstě). Po vychladnutí potřeme čokoládou, posypeme cukrem a hoblinkami s bílé čokolády.