Bezlepkové halušky strapačky se zelím a slaninou

Bezlepkové halušky strapačky se zelím a slaninou
Doba přípravy dobacca 30 min.
Doba vaření dobacca 10 min.
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • Těsto: 250g mouky Mix it - Univerzal Schär
  • 1 kg brambor
  • 5 vajec
  • Strapačky: 2 střední cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 400 g kysaného zelí
  • 3 lžíce sádla
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • Sůl
  • pepř
  • lžíce pokrájených lístků hladkolisté petržele na posypání

Postup

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme. Smícháme s moukou, vejci a osolíme. Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou vařící vodou. Když noky vyplavou, vaříme ještě půl minuty. Scedíme a necháme okapat. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme okapané zelí, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme uvařené noky a promícháme. Na talíři dozdobíme petrželí.