Dovozce bezlepkových potravin

Vážení obchodní partneři, zákaníci,


Naše firma bude letos zavřená v době od 24. 12. 2018 do 2. 1. 2019.

1/Poslední zboží půjde Českou poštou v pondělí 17. 12. - První po Novém roce v PO 7. 1.
2/Poslední závoz do PRAHY bude v úterý 18.12. - První závoz bude v  ÚT 8. 1.
3/Poslední zboží Slovenskou poštou půjde ve středu 19.12. - První  ve ST 9. 1.
4/ Poslední závoz do BRATISLAVY bude ve čtvrtek 20. 12. - První závoz bude ve ČT 10. 1.

Poslední závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou ve čtvrtek 20. 12. 2018.
První závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou od pondělí 7.1.2019

Přejeme Vám krásné prožití svátků vánočních a v novém roce 2019 mnoho štěstí a pracovních úspěchů.

 

Bezlepkové halušky strapačky se zelím a slaninou

Bezlepkové halušky strapačky se zelím a slaninou
Doba přípravy dobacca 30 min.
Doba vaření dobacca 10 min.
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • Těsto: 250g mouky Mix it - Univerzal Schär
  • 1 kg brambor
  • 5 vajec
  • Strapačky: 2 střední cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 400 g kysaného zelí
  • 3 lžíce sádla
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • Sůl
  • pepř
  • lžíce pokrájených lístků hladkolisté petržele na posypání

Postup

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme. Smícháme s moukou, vejci a osolíme. Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou vařící vodou. Když noky vyplavou, vaříme ještě půl minuty. Scedíme a necháme okapat. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme okapané zelí, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme uvařené noky a promícháme. Na talíři dozdobíme petrželí.