Velikonoční bezlepkový beránek bez másla a vajec

Velikonoční bezlepkový beránek bez másla a vajec
Doba přípravy dobacca 10 min.
Doba pečení dobacca 45 min. při teplotě 160°C
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

Postup

V misce si nejdříve promícháme sypké suroviny, a poté přidáme tekuté suroviny. Vše vymícháme v hladké těsto. Malou formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme těstem. Pečeme při teplotě 160 stupňů Celsia do zrůžovění. Upečeného beránka necháme ve formě částečně schladnout a poté velmi opatrně vyklopíme. Ze dvou hřebíčků mu vytvoříme očička a kolemm krku uvážeme mašli. Tato dávka je na malou formu. Do klasické formy připravíme trojnásobnou dávku.