Vážení zákazníci, obchodní přátelé,

blíží se vánoční svátky, a proto bychom Vás rádi s předstihem informovali  o naší pracovní době a expedicích přijatých objednávek v období Vánoc a Nového roku 2018.

Poslední 52. týden  Pondělí - pátek

25. 12. 2017 a 26. 12. 2017 svátek vánoční

27. 12 . 2017 do 29. 12. 2017 bude naše společnost uzavřena

1. 1. 2018  Pondělí - Státní svátek 


Česká republika:

Poslední balíky expedujeme  poštou  ST 20. 12. 2017 (objednávka do ÚT 19.12.)
Po Novém roce expedujeme  balíky  poštou  ČT 4. 1. 2018 (objednávka do ST 3.1.)

ZÁVOZ do Prahy bude poslední ÚT 19. 12. 2017 (objednávka do PO 18.12.)
ZÁVOZ do Prahy po Novém roce ST 3. 1. 2018 (objednávka do ÚT 2. 1.)

Slovenská republika:

Poslední balíky expedujeme poštou 20. 12. 2017 (objednávka do ÚT 19.12.)
Po Novém roce expedujeme  balíky  poštou 4. 1. 2018 (objednávka do ST 3.1.)

ZÁVOZ do Bratislavy bude poslední ČT 21. 12. 2017 (objednávka do ST 20.12.)
ZÁVOZ do Bratislavy po Novém roce ČT 4. 1. 2018 (objednávka do ST 3. 1. )




Velikonoční bezlepkový Jidáš bez vajec

Velikonoční bezlepkový Jidáš bez vajec
Doba přípravy dobacca 90 min.
Doba pečení dobacca 25 min. při teplotě 180°C
Obtížnost Střední
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • 500g bezlepkové mouky Schär MIX B
  • 300ml mléka
  • 150g změklého margarínu
  • 60g krupicového cukru
  • 40g droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce vanilkové hrušky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • trochu muškátového oříšku
  • špetka soli
  • namočené rozinky
  • trocha vody na potření

Postup

Kvásek připravíme z 1 lžičky cukru, trochy hrušky, trochy vlažného mléka a droždí. Necháme 1/4 hod. vyběhnout. Do mísy vložíme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Nechámne vykynout na teplém místě. Vyválíme válečky, smotáme do uzlíků a narovnáme na pečící papír. Potřeme vodou (nebo rostlinným mlékem) a 1/4 hod. ještě necháme dokynout. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.