Dovozce bezlepkových potravin

Vážení obchodní partneři, zákaníci,


Naše firma bude letos zavřená v době od 24. 12. 2018 do 1. 1. 2019.

OBJEDNÁVKY NA POSLEDNÍ CELÝ TÝDEN  PŘED VÁNOCEMI PŘIJIMÁME Z DŮVODU PŘECHODU NA NOVÝ WEB SHOP A ÚČETNÍ SYSTÉM DO 
PONDĚLÍ  17.12. 10:00 HOD.

Nenechávejte objednávky na poslední chvíli. Už nyní jsou dadací lhůty Českou poštou delší než tři dny. 

1/Poslední zboží půjde Českou poštou v pondělí 17. 12. - První po Novém roce v PO 7. 1.
2/Poslední závoz do PRAHY bude v úterý 18.12. - První závoz bude v  ÚT 8. 1.
3/Poslední zboží Slovenskou poštou půjde ve středu 19.12. - První  ve ST 9. 1.
4/ Poslední závoz do BRATISLAVY bude ve čtvrtek 20. 12. - První závoz bude ve ČT 10. 1.

Poslední závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou ve čtvrtek 20. 12. 2018.
První závozy a výdeje z našeho velkoskladu budou od pondělí 7.1.2019

Přejeme Vám krásné prožití svátků vánočních a v novém roce 2019 mnoho štěstí a pracovních úspěchů.

 

Bezlepkové dalamánky

Bezlepkové dalamánky
Doba přípravy dobacca 90 min.
Doba pečení dobacca 30 min. při teplotě 180°C
Obtížnost Střední
Poznámka Po vyzkoušení je lépe dávku zdvojnásobit - ušetří to čas i energii.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 175g mouky Schär Mix B
  • 10g psylia ( dvě větší odměrky)
  • 10g pohankové mouky ( jedna větší odměrka)
  • 5g soli
  • špetka chlebového koření
  • ZÁKVAS: 1/4 balíčku kvasnic
  • 220ml vody
  • lžička práškového cukru
  • OSTATNÍ: mouka Schär MIX B na poprášení válu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 žloutek s trochou vodou na potření
  • (lněné semínko, pohankové klíčky nebo sezamové semínko na posypání

Postup

Všechny suché složky dobře promícháme. Přidáme zákvas, olej a necháme těsto nakynout. Vál poprášíme moukou a vyklopíme na něj těsto. Rukama těsto prohněteme a rozdělíme jej na šest stejných kousků (jeden cca 72g). Každý kousek hněteme v dlaních, až začne lepit - potom trochu poprášíme ruce, případně i vál a vyválíme váleček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, promašlujeme vodou a dáme kynout. K nakynutí můžeme použít horkovzdušnou troubu nastavenou na minimum cca 40°C. Po nakynutí těsto potřeme žloutkem a posypeme např. sezamovými semínky. Pečeme v troubě cca 30 minut.