Vanilkové bezlepkové rohlíčky

Vanilkové bezlepkové rohlíčky
Doba přípravy dobacca 90 min.
Doba pečení dobacca 12 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Doba přípravy: do 1 hodiny + 24 hodin odležení. Doba pečení 15 - 20 minut podle výkonnosti trouby
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 190g Schär mouka Mix C - Patisserie
  • 50g kukuřičné mouky hladké
  • 50g cukr moučka
  • 160g másla
  • 100g mletých ořechů
  • 1 žloutek
  • na obalení cukr moučka smíchaný s vanilkovým cukrem

Postup

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8-1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech (pokud máme plech s nepřilnavým povrchem, není nutné). Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu je nesundáváme vřelé, jsou v tu chvíli příliš křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.