Dovozce bezlepkových potravin

Velikonoční bezlepkoví zajíčci

Bezlepkové recepty Schär - Velikonoční bezlepkoví zajíčci
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 35 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 15 min. při teplotě 200°C
Obtížnost Lehká
Poznámka
obsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • 200g mouky Mix C
  • 250g tvarohu
  • 6 lžic oleje
  • špetka soli
  • 80g cukru
  • 2 vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 8 lžic mléka

Postup

tvaroh smícháme s olejem, špetkou soli, cukrem a dvěma vejci.Vše dobře promícháme. Přidáme mouku Mix C a prášek do pečiva. Tuto hmotu pak asi 5 minut hněteme hnětačem. V závislosti na konzistenci těsta přidáme až 8 lžic mléka.Těsto by mělo být měkké a poddajné. Na 30 minut ho necháme odpočívat.Těsto znovu krátce zpracujeme a rozválíme na asi 1/2 cm plát ze kterého vykrojíme zajíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec je potřeme rozpuštěným máslem a na oči použijeme hrozinky. Pečeme v předehřáté troubě asi 12-15 minut. Upečené zajíčky pocukrujeme moučkovým cukrem.