Dovozce bezlepkových potravin

Recept na bramborové bezlepkové noky

Bezlepkové recepty Schär - Recept na bramborové bezlepkové noky
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 45 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 3 min.
Obtížnost Velmi lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

Postup

Brambory uvaříme a ještě horké prolisujeme. Přidáme směs mouky (množství se liší podle toho, kolik tekutiny pojmou brambory), vejce a sůl zpracujeme v hladké, jemné těsto. Tvarujeme válečky, ze kterých odkrajujeme asi 2 cm dlouhé kousky. Noky lehce zmáčkneme vidličkou nebo struhadlem s typickým žlabkovým vzorkem a dovaříme v silně osolené vodě. Použijeme dostatečně množství vody, aby se noky neslepovaly, nebo je vaříme po dávkách. Jakmile vystoupí na hladinu, vyjmeme je sběračkou z hrnce. Podáváme s libovolnou omáčkou.