Dovozce bezlepkových potravin

Kynuté bezlepkové koláčky s mákem

Bezlepkové recepty Schär - Kynuté bezlepkové koláčky s mákem
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 70 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 20 min. při teplotě 180°C
Obtížnost Lehká
Poznámka doprostřed můžete přidat marmeládu.
obsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • 1kg MIX IT! Universal
  • 1 kostka droždí
  • 3 žloutky
  • ½ l mléka
  • 2dcl oleje
  • Sůl
  • cukr- podle chuti
  • Maková náplň :
  • 100g máku
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • Na pomašlování:
  • 1 rozšlehané vejce (stačí i půlka)

Postup

Těsto necháme kynout 3/4 hod. Potom je rozdělíme na čtyři části a necháme ještě nakynout. Kolečka položíme na vymaštěný plech. Kraje koláče pomašlujeme vajíčkem, naplníme makovou náplní a zabalíme. Vychladlé kynuté koláčky s mákem posypeme moučkovým cukrem.