Bezlepkové halušky strapačky se zelím a slaninou

Doba přípravy |
![]() |
|||
---|---|---|---|---|
Doba vaření |
![]() |
|||
Obtížnost | Velmi lehká | |||
Poznámka |
neobsahuje laktózu | neobsahuje sóju | obsahuje vejce | neobsahuje mléko |
Ingredience
- Těsto: 250g mouky Mix it - Univerzal Schär
- 1 kg brambor
- 5 vajec
- Strapačky: 2 střední cibule
- 200 g anglické slaniny
- 400 g kysaného zelí
- 3 lžíce sádla
- 4 lžíce krupicového cukru
- Sůl
- pepř
- lžíce pokrájených lístků hladkolisté petržele na posypání
Postup
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a ještě trochu rozmixujeme. Smícháme s moukou, vejci a osolíme. Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce s osolenou vařící vodou. Když noky vyplavou, vaříme ještě půl minuty. Scedíme a necháme okapat. Na rozehřátém sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme okapané zelí, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme uvařené noky a promícháme. Na talíři dozdobíme petrželí.