Dovozce bezlepkových potravin

Bezlepkové lasagne s mletým masem

Bezlepkové recepty Schär - Bezlepkové lasagne s mletým masem
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 60 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 45 min. při teplotě 180°C
Obtížnost Lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • TĚSTO: na 1 vejce 100g Schär mouky Mehl Farine
  • lžička oleje - případně lžička vody
  • NÁPLŇ:1/2kg mletého masa
  • 2ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • špetku grilovacího koření
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • tvrdý sýr
  • BEŠAMEL: 50g másla
  • 50g Schär mouky Mehl Farine
  • 1/2 mléka
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl

Postup

Smícháme (3) vejce s Schär moukou a olejem. Vypracujeme těsto (nejlépe v robotu) a chvíli necháme odpočinout. Náplň pro bezlepkové lasagne: Mleté maso orestujeme s cibulkou a česnekem, osolíme, přidáme trošku koření dle chuti a zalijeme rajčatovým protlakem, chvilku povaříme. Bešamel pro bezlepkové lasagne: Rozpustíme máslo, přidáme Schär mouku a udělíme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako puding). Vyválíme těsto na tenký plát. Do vymazaného pekáče klademe střídavě těsto, masovou směs a bešamel, poté opět těsto a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou by měla být směs a bešamel. Bezlepkové lasagne nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme péci.