Dovozce bezlepkových potravin

Velikonoční bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty Schär - Velikonoční bezlepková bábovka
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 60 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 40 min. při teplotě 180°C
Obtížnost Lehká
Poznámka
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 150g mouky Schär Mix it nebo Mix B - bread Mix
  • 150g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 30g oříšků
  • 30g rozinek
  • 30g čokolády

Postup

1. Ušleháme tuhý sníh z bílků, přidáme do něj 70g cukru a vyšleháme opět do tuha; 2. Žloutky utřeme s 80g cukru, přidáme vanilkový cukr a třeme do zahuštění; 3. Mouku s práškem do pečiva promícháme, vsypeme do utřených žloutků a lehce měchačkou vmícháme i tuhý sníh; 4. Oříšky, rozinky a čokoládu nastrouháme, nebo rozdrtíme, přidáme do těsta, opět krátce promícháme a směs nalijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali sádlem a vysypali strouhankou; Pečeme při teplotě 180 °C zhruba 40 minut do hněda. Následně vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme, prostředek bábovky vysypeme barevnými bonbóny a další dozdobení již doladíme každý na svém svátečním stole.