Dovozce bezlepkových potravin

Bezlepkové chlebové placky na pánvi

Bezlepkové recepty Schär - Bezlepkové chlebové placky na pánvi
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 25 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 3 min.
Obtížnost Lehká
Poznámka Placky můžete péct také ve waflovači. Můžete je bez problémů zmrazit a opět rozpéct v toustovači. Pro změnu můžete do těsta přidat sušené italské bylinky nebo po upečení potřít placky česnekovým olejem.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju neobsahuje vejce obsahuje mléko

Ingredience

  • 250g mouky Schär Mix B - Bread Mix
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 balíčku sušeného droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml vlažného mléka
  • 100ml vlažné vody

Postup

1/V míse smíchejte mouku se solí. Uprostřed utvořte důlek. Do důlku nasypte droždí a cukr. Přilijte asi 1/3 mléka a vody. Počkejte přibližně 10 minut, až droždí vytvoří bubliny. 2/ Přidejte zbývající vodu, mléko a olivový olej a vypracujte hladké těsto. Těsto by se mělo odlepovat od mísy. Zakryjte mísu vlhkou utěrkou a nechte těsto asi 10 minut odpočinout. 3/ Na pomoučeném vále rozdělte těsto na čtyři díly. Mokrýma rukama, které jste si lehce potřeli olejem, vytvořte kuličky. Stisknutím kulůiček vytvořte placky. Placky nechte ještě 10 minut kynout na pomoučeném pečicím papíru na teplém místě. 4/ Pánev s nepřilnavou povrchovou úpravou zahřejte a tence potřete olivovým olejem. Pečte placky asi 3 minuty z každé strany dozlatova.