Bezlepkové fazolové lusky na slanině

Doba přípravy |
![]() |
|||
---|---|---|---|---|
Doba vaření |
![]() |
|||
Obtížnost | Velmi lehká | |||
Poznámka |
neobsahuje laktózu | neobsahuje sóju | neobsahuje vejce | neobsahuje mléko |
Ingredience
- 200g fazolové lusky
- 150g anglická slanina
- 2 lžíce másla
Postup
Fazolové lusky očistíme a necháme povařit ve vodě nebo v parním hrnci do změknutí. Mezitím si na pánvičce rozpustíme prorostlou slaninu nakrájenou na kostičky. Po rozpuštění slaniny přidáme změklé fazolové lusky a jemně orestujeme a podle chuti osolíme. Podle tohoto receptu připravené fazolové lusky na slanině podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Dobré jsou také takto uvařené fazolové lusky jako hlavní jídlo s novým bramborem.