Dovozce bezlepkových potravin

Medový bezlepkový beránek s jablky

Bezlepkové recepty Schär - Medový bezlepkový beránek s jablky
Doba přípravy Doba přípravy jídlacca 15 min.
Doba pečení Doba pečení jídlacca 60 min. při teplotě 160°C
Obtížnost Lehká
Poznámka Beránek je určen pro velkou keramickou přiklápěcí formu (babiččina). Pokud by to bylo do moderní silikonové či nové nerezové formy bude lepší udělat beránka z poloviny dávky ingrediencí.
neobsahuje laktózu neobsahuje sóju obsahuje vejce neobsahuje mléko

Ingredience

  • 350g hladké mouky Schär Mix C Patisserie
  • 50ml rumu
  • 50g rozinek
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 100g cukru krupice nebo třtinového cukru
  • 50g vlašských ořechů
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 jablka střední
  • 200ml oleje
  • 4 vejce
  • 3 lžíce medu
  • tuk (máslo či sádlo) na vymazání formy a mouka na vysypání (kukuřičná polohrubá nebo Schär strouhanka)

Postup

1/ Omyté rozinky den předem namočíme do rumu. Mouku s kypřícím práškem smícháme s cukrem, skořicí, nahrubo nasekanými ořechy a rozinkami s rumem. Oloupaná na hrubo nastrouhaná jablka přidáme s olejem, celými vejci a medem ke směsi a vymícháme těsto, které naplníme do pečlivě vymazané formy (hlavně krk, uši a čumák) vysypané moukou nebo strouhankou. 2/ Do trouby si pod beránka dáme pečící papír (trochu nám po obvodu vyteče). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, pak teplotu zmírníme a dopékáme při 160°C asi 30 minut. 3/ Po upečení necháme beránka úplně ve formě vychladnout, opatrně vyklopíme, ořízneme a pocukrujeme nebo dále přizdobíme.